ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μείωση €452 εκατομμύρια στις καταθέσεις τον Μάρτιο

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση στο υπόλοιπο τον καταθέσεων, το σύνολο των οποίων στο τέλος Μαρτίου ανήλθε σε €49,7 δισεκατομμύρια

ΚΥΠΕ

Μείωση 452,4 εκατομμυρίων παρουσίασαν τον Μάρτιο οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση στο υπόλοιπο τον καταθέσεων, το σύνολο των οποίων στο τέλος Μαρτίου ανήλθε σε €49,7 δισεκατομμύρια. Η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος Μαρτίου ανήλθε στα €16 δισ. Βάσει των στοιχείων της ΚΤΚ, οι καταθέσεις παρουσίασαν συνολική καθαρή μείωση 881 εκατ. τους τελευταίους τρεις μήνες. Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές στις καταθέσεις προσαρμόζονται αναλόγως και με τις ισοτιμίες νομισμάτων.

Με βάση τα στοιχεία για τις συναλλαγές, τη μεγαλύτερη μεταβολή τον Μάρτιο παρουσίασαν οι καταθέσεις των κατοίκων εσωτερικού, που αποτελούν το 81% των συνολικών καταθέσεων, με μείωση €344 εκατ., ενώ οι καταθέσεις των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης παρουσίασαν μείωση €33 εκατ και των κατοίκων του υπόλοιπου κόσμου μείωση €75 εκατ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφθασε στο 1,2%, σε σύγκριση με 1,5% τον Φεβρουάριο 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση