ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:30
 

Νέα προσπάθεια για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα νέα νομοσχέδια

Newsroom K

Γίνεται εκ νέου προσπάθεια για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, διαδικασία η οποία απέβησε άκαρπη το 2016 όταν η Βουλή απέρριψε τα νομοσχέδια που είχαν ενώπιον τους.

Μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε πως το Υπουργικό ενέκρινε νέα δέσμη νομοσχεδίων, τα οποία αποσκοπούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση αυτή πολύ σημαντική, αφού το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η μεγάλη τομή.

"Με το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει ουσιαστική βελτίωση και για τα διευθυντικά στελέχη και τους προισταμένους καθιερώνεται ένας καινούργιος θεσμός των εξεταστικών κέντρων που θα αξιολογούν με σύγχρονους τρόπους την καταλληλότητα των υποψηφίων πριν οδηγηθούν στην επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας για τελική επιλογή. Επιχειρείται μία ενίσχυση της κινητικότητας με άνοιγμα των λεγομένων μέσω διευθυντικών θέσεων ούτως ώστε να είναι ανοιχτές και να μπορεί να τις διεκδικήσει ο κάθε ένας που εργάζεται στο δημόσιο και όχι μόνο αυτοί που εργάζεται στη συγκεκριμένη δομή της συγκεκριμένης υπηρεσίας".

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως, αυτές οι αλλαγές μαζί με άλλες έχουν μία σημασία σε συνδιασμό με τις πολύ σημαντικές κινήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, τις μεγάλες επενδύσεις και σε νέα συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σιγά σιγά, ο συνδυσμός των παραπάνω θα αλλάξουν το πρόσωπο της δημοσίας υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X