ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Νέα σύσκεψη Πετρίδη με κόμματα για λήψη μέτρων κατά κορωνοϊού

Δεύτερη κατά σειρά ημέρα διαβουλεύσεων με θέμα συζήτησης τις οικονομικές επιπτώσεις και την αντιμετώπισή τους

Newsroom K

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα συσκεφθεί με τα οικονομικά επιτελεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων με θέμα τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και τη λήψη μέτρων, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Θα είναι η δεύτερη κατά σειρά ημέρα διαβουλεύσεων του Υπουργού Οικονομικών με επίκεντρο τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία. Την Τετάρτη είχε διαβουλεύσεις με την Υπουργό Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και τους κοινωνικούς εταίρους στο Υπουργείο Εργασίας αρχικά, και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εκπροσώπους του τουριστικού τομέα.

Ο Υπουργός είχε προαναγγείλει πως ο κύκλος διαβουλεύσεων θα ολοκληρωνόταν και με τα πολιτικά κόμματα για να καταθέσει προς έγκριση δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας. Όπως δήλωσε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, το πακέτο θα αφορά επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα, εργαζομένους, επιχορήγηση εργασίας, ούτως ώστε τους επόμενους 2-3 μήνες που προβλέπεται να υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία, να τους περάσει η Κύπρος όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

«Θα υπάρξει μια συνολική κοστολόγηση στον βαθμό της βεβαιότητας που μας επιτρέπει η σημερινή κατάσταση, μια κατάσταση που δεν ξέρεις τη χρονική περίοδο που θα διαρκέσει. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι θα τα καταφέρουμε, όπως έχω πει περάσαμε και πιο δύσκολα», συμπλήρωσε εμφατικά.

Αναφορικά με τη δέσμη μέτρων που αναμένεται να λάβει, ο Υπουργός δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, όμως εξήγησε πως, «όταν μιλάμε για δημοσιονομικού περιεχομένου πακέτο, αναφερόμαστε σε φορολογίες, σε επιχορηγήσεις και σε μέτρα στήριξης άλλων συγκεκριμένων Υπουργείων για δικές τους πολιτικές, τα οποία δεν είναι προϋπολογισμένα».

Στη συσκέψεις, συμμετείχαν ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, Hermes, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X