ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Ο Τάκης Αράπογλου νέος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Αναμένεται η έγκριση από την ΕΚΤ - Θα διαδεχθεί τον Δρ Josef Ackermann

Newsroom K

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company και της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ στις αντίστοιχες συνεδρίες τους σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2019, διόρισαν τον κο Ευστράτιο-Γεώργιο (Τάκη) Αράπογλου ως μέλος στο καθένα από αυτά.

Ο διορισμός (και για τα δύο Συμβούλια) τελεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας («ΕΚΤ»). Μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2019, τα Συμβούλια προτίθενται, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία ως αυτή προνοείται από τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, να θεωρήσουν τον κο Αράπογλου ως υποψήφιο για τη διαδοχή του Δρ Josef Ackermann, για τη θέση του Προέδρου.

Σε περίπτωση επιλογής του, ο κος Αράπογλου θα αναλάβει καθήκοντα μετά την έγκριση του διορισμού του από την ΕΚΤ.

Ο κος Αράπογλου είναι χρηματοοικονομικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος αναγνωρισμένου κύρους. Είναι Έλληνας υπήκοος με εκτενή πείρα στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και στην επιχειρηματική, εμπορική και επενδυτική τραπεζική στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο Συγκρότημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank και κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στις Citibank και Chase Manhattan στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην American Express στην Ελλάδα. Σήμερα, ο κος Αράπογλου είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της διεθνούς τσιμεντοβιομηχανίας Titan Cement, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και της ναυτιλιακής εταιρείας Tsakos Energy Navigation, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο κος Αράπογλου κατέχει πτυχίο MSc Finance and Management από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, BSc Naval Architecture and Ocean Engineering από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και BA Mathematics and Physics από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις ίδιες συνεδρίες τα Συμβούλια διόρισαν τον κο Ιωάννη Ζωγραφάκη (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Σύμβουλο) ως Ανώτερο Ανεξάρτητο Σύμβουλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X