ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός στη συνάντηση CFA Society με Διοικητή ΚΤΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα

ΚΥΠΕ

Το θέμα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου (CFA Society Cyprus) με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας και σε αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του CFA Cyprus, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Άλκης Χατζηττοφής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Κλεάνθους και Μαρί Λουρουτζιάτη, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Αλέξανδρος Κλάππας και Στέλλα Ηλιάδου.

Ο Προέδρος και τα μέλη του CFA Society Cyprus ενημέρωσαν τον Κεντρικό Τραπεζίτη για τις δράσεις και προτεραιότητες τους σχετικά το φλέγον θέμα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου για εκπαίδευση των εφήβων, οι οποίοι ενδέχεται σύντομα να αρχίσουν να λαμβάνουν τις πρώτες χρηματοοικονομικές αποφάσεις, με αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία.

Ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου ενημερώθηκε για την πρόοδο της Ad Hoc Επιτροπής, αναφορικά με την υιοθέτηση Χρηματοοικονομικής Στρατηγικής στην Κύπρο, η οποία αναμένεται να τεθεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ένταξης του μαθήματος χρηματοοικονομικών στα σχολεία, με αποδέκτες κυρίως μαθητές που δεν ακολουθούν τον οικονομικό κλάδο.

Συμφωνήθηκε επίσης όπως ο CFA Cyprus μέσω της τεχνογνωσίας του, και η ΚΤΚ μέσω της διενέργειας ερευνών και της παροχής ειδικού χώρου πραγματοποίησης σεμιναρίων, συμβάλλουν από κοινού στην αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Όπως αναφέρεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, από το 2018 μέχρι σήμερα, ο CFA Cyprus έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε περισσότερους από 3.000 μαθητές σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CFA Society Cyprus, Άλκης Χατζηττοφής, εξέφρασε την ικανοποίηση του Συνδέσμου για τις πρωτοβουλίες και τα σχεδία δράσης της Κεντρικής Τράπεζας και της Ad Hoc Επιτροπής, σε σχέση με την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου, παραμένει στην διάθεση της Κεντρικής Τράπεζας για επίτευξη του κοινού στόχου, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας ζητηθεί.

«Κάθε πρωτοβουλία και δράση είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας, υπέδειξε η Πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού Μαρί Λουρουτζιάτη.

Ωστόσο, τόνισε, οι δράσεις αυτές θα πρέπει να τύχουν συντονισμού και να ενταχθούν κάτω από μια ομπρέλα, ώστε να μπορέσουν να αποφέρουν και τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση