ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Παρέλυσε το πρωί, το λιμάνι Λεμεσού μετά από στάση εργασίας στην Eurogate

Mετά από διαβουλεύσεις συντεχνιών και εταιρείας επέστρεψαν το μεσημέρι στην εργασία τους.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι μηχανοδηγοί του τερματικού εμπορευματοκιβωτίου της Eurogate, ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις συντεχνιών και εταιρείας επέστρεψαν το μεσημέρι στην εργασία τους.

Οι μηχανοδηγοί, που διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι η Eurogate παραχώρησε μπόνους σε άλλους εργαζομένους, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του τερματικού, ενώ συντεχνιακοί κλήθηκαν για διαβουλεύσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, περίπου χίλια εμπορευματοκιβώτια, πολλά με προϊόντα που προορίζονται για το Πασχαλινό τραπέζι, παρέμειναν καθηλωμένα εντός του τερματικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Eurogate Γιώργος Ππούρος.

Ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία παραχώρησε μπόνους σε εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει συνομολογηθεί συλλογική σύμβαση και τόνισε πως, η συλλογική σύμβαση που αφορά στους μηχανοδηγούς, "εφαρμόζεται κατά γράμμα".

Πρόσθεσε ότι δυο εμπορικά πλοία αναμένουν να εξυπηρετηθούν στο τερματικό, ενώ άλλα δυο βρίσκονται σε αναμονή στο αγκυροβόλιο.

Μετά την αρχική διαβούλευση με τη διεύθυνση της εταιρείας, οι συντεχνιακοί της ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, μετέβηκαν εκ νέου, λίγο πριν το μεσημέρι, στα γραφεία της Eurogate για συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Οι μηχανοδηγοί επέστρεψαν τελικά στην εργασία τους μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι συντεχνίες τους, για συζήτηση του θέματος, στις αρχές Μαΐου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, για το θέμα τηρείται ενήμερη και η αρμόδια Υπουργός, η οποία είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X