ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίος: Οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. το 2022

Συνεχίζει η ψηλή ζήτηση για την Κύπρο, στο 70-75% των αφίξεων του 2019 το 1ο τετράμηνο του έτους

Καλύτερες οι επιδόσεις του τουρισμού φέτος σε σχέση με το 2021 εκτιμά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Σε δηλώσεις του στην Βουλή ο Υφυπουργός ανέφερε ότι οι αφίξεις φέτος θα ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται ότι το 2021 οι αφίξεις ανήλθαν στις 1,936 εκατ. ενώ το 2019 4 εκατ. Πρόκειται για επίπεδα που δύσκολα θα φτάσει η Κύπρος τουλάχιστον για φέτος, με την κατάσταση λόγω πολέμου αλλά και πανδημίας να μεταβάλλεται συνεχώς. Επισήμανε δε ότι η Κύπρος πρέπει να ακολουθεί και να συμπορεύεται με τις οδηγίες της ΕΕ, στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών για το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Πάντως ικανοποιητικά κινήθηκε το 1ο τετράμηνο του έτους. Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, κυμάνθηκε γύρω στο 70-75% των αφίξεων του 2019. Την ίδια ώρα, η υψηλή ζήτηση για την Κύπρο, συνεχίζεται, παρά την απώλεια της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αντιστοιχούν σε 800 χιλιάδες αφίξεις, αφού καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για την Κύπρο από νέες αγορές. «Οι αφίξεις από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και σκανδιναβικές χώρες κατά πάσα πιθανότητα θα προσεγγίσουν τις αφίξεις του 2019, ενώ κάποιες ίσως καταφέρουν να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019», ανέφερε ο Σάββας Περδίος.

Έρχονται οι ξενώνες

Ο Υφυπουργός ήταν στην Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης νόμου για την ίδρυση και λειτουργία ξενώνων αλλά και των κατασκηνώσεων πολυτελείας «glamping». Η συζήτηση είναι στο τελικό στάδιο, με στόχο να κατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση πριν από τις θερινές διακοπές. Όπως ανέφερε το άνοιγμα της Κύπρου και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, κερδίζει τους πελάτες του μέλλοντος και αναβαθμίζει την Κύπρο τουριστικά, αφού όσο πιο πολλές εμπειρίες έχει κάποιος στην Κύπρο είναι ενισχύει τον προορισμό. Σημείωσε ότι σήμερα στην Κύπρο λειτουργούν 20 ξενώνες χωρίς νομοθετική ρύθμιση.
Από πλευράς των εισηγητών της πρότασης νόμου (ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ) ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης ανέφερε ότι οι ξενώνες δεν ανταγωνίζονται τα ξενοδοχεία ενώ μέσω της πρότασης θα καλυφθεί το νομοθετικό κενό που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα του τουριστικού κλάδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση