ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:54
 

Πηλείδου: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα

Προκύπτουν και αρκετά ζητήματα για τα οποία γίνονται διαβουλεύσεις με το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως το πως θα γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσωπικό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας εργάζεται πυρετωδώς στην πρόταση που θα παρουσιαστεί στην Κομισιόν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η κ. Πηλείδου, είπε πως «είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο εργαζόμαστε πολύ εντατικά, υπάρχουν άτομα στο Υφυπουργείο που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό και ετοιμάζονται πυρετωδώς τα στοιχεία που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Υπέδειξε ότι τα στοιχεία που θα πρέπει να εξεταστούν είναι αρκετά περίπλοκα, «υπάρχουν διάφορα θέματα κρατικής ενίσχυσης και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επιδοτούμε την επιβατική δραστηριότητα, δηλαδή μετάβαση κάποιου επιβάτη στην Κύπρο στην Ελλάδα».

Είναι, συνέχισε, και το εμπορικό κομμάτι που εμπλέκεται, «γιατί οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μαζί τους τα οχήματα τους και αποσκευές, ενώ το πλοίο θα μπορεί να κάνει και εμπορική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τους επιβάτες». Η Υφυπουργός τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιδοτείται το εμπορικό κομμάτι και αυτό είναι ακριβώς που προσπαθούμε να κάνουμε».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, προκύπτουν και αρκετά ζητήματα για τα οποία γίνονται διαβουλεύσεις με το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως το πως θα γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων, το αν και πως επηρεάζει τη δραστηριότητα του πλοίου ένας ενδιάμεσος σταθμός, τι έλεγχοι θα γίνονται για να δίνεται η χρηματοδότηση, πως θα διαμορφωθούν οι όροι της προσφοράς κ.α.

«Όλα αυτά είμαστε στη διαδικασία να τα ετοιμάσουμε για να τα υποβάλουμε όσο πιο ολοκληρωμένα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτως ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μιας θετικής απάντησης, καθώς και της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να βγούμε σε προσφορές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 για να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν», κατέληξε στις δηλώσεις της η Νατάσα Πηλείδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X