ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πότε αρχίζει ο δρόμος Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς

Στο στάδιο μελετών η διαδικασία, τέλη του 2021 αναμένετια να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τον Μάιο του 2021 υπογράφηκε η συμφωνία για τον δρόμο Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς ωστόσο μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται κινητικότητα στις εργασίες. Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα στην διαδικασία, αλλά αυτή την περίοδο η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι στην διαδικασία μελέτης του έργου και ακολούθως θα προχωρήσουν στις εργασίες του έργου, περί τα τέλη του 2021. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 42 μήνες άρα εντός του 2024 αναμένεται να είναι έτοιμο. Το έργο έχει κόστος γύρω στα 87 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει Το Έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή (Design&Build) δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ. και την προμελέτη για αναβάθμιση του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, σε μελλοντική φάση. Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού -Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί.

Στη φάση αυτή περιλαμβάνεται ένας ανισόπεδος κόμβος για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου και ακολούθως ένας κυκλικός κόμβος στη Τσάδα και ένας στο σημείο τερματισμού, μετά το Στρουμπί. Περιλαμβάνονται επίσης 2 διατρητικές σήραγγες μήκους 720μ και 290μ έκαστη, 5 κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 1500μ, 2 υπέργειες διαβάσεις και 9 υπόγειες διαβάσεις. Θα κατασκευαστούν επίσης πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ), λόγω της ανωφέρειας του δρόμου. Στο σύνολο του, ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς είναι μήκους 31 χλμ. περίπου.

Και η 2η φάση

Το συγκεκριμένο project αφορά την κατασκευή της α φάσης του αυτοκινητόδρομου, ενώ για την β' φάση του έργου ελάχιστα έχουν γίνει. Πρόκειται για δρόμο μήκους 15 χλμ, ο οποίος θα ξεκινά από το Στρουμπί και θα καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή δήλωσε στην «Κ» ότι θα θέσει ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών, την αναγκαιότητα προώθησης της κατασκευής και της β' φάσης του έργου πριν την ολοκλήρωση της α φάσης. Οι δύο πλευρές αναμένεται να έχουν συνάντηση στις 25 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση