ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποιητικές βολές ΕΤΥΚ σε επίδοξους αγοραστές της cdb

Η Οργάνωση θέτει τους όρους υπό τους οποίους θα αποδεχθεί τη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) ρίχνει προειδοποιητικές βολές προς αυτούς που βολιδοσκοπούν την cdb Bank, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των υπαλλήλων της. Η Οργάνωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της τράπεζας, εκφράζοντας ανησυχία τόσο για τη βιωσιμότητά της όσο και για τη διασφάλιση του προσωπικού της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΤΥΚ επισημαίνει ότι, όπως και σε κάθε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος τράπεζας, κύριο μέλημά της παραμένει η διατήρηση της λειτουργίας του οργανισμού στο νέο σχήμα και κυρίως η προστασία των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Οι διαδικασίες για νέες εξαγορές είναι υπαρκτές, που όπως είχε γράψει και η «Κ», το φετινό καλοκαίρι θα σηματοδοτούσε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για περαιτέρω συρρίκνωση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα. Στο προσκήνιο παραμένει μεν η περίπτωση της Ancoria Bank, για την οποία κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος προς τους επόπτες για απόκτησή της από τους μεγαλομετόχους της XM, κυρίους Κώστα Κλεάνθους και Χαράλαμπο Παναγιώτου, αλλά από ό,τι αναφέρει και η ΕΤΥΚ, προαλείφεται άλλο ένα τραπεζικό «deal», αυτό της cdb Bank, με τον αγοραστή όμως προς το παρόν να παραμένει άγνωστος.
Η Οργάνωση τονίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αποκλεισμούς, ή θυματοποιήσεις συναδέλφων της cdb Bank, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο του προσωπικού της cdb Bank θα πρέπει να μετακινηθεί στους νέους ιδιοκτήτες. «Όποιος ενδιαφέρεται για την τράπεζα θα πρέπει να το γνωρίζει εκ των προτέρων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ στέλνει σαφές μήνυμα πως, σε περίπτωση που παραβιαστούν δικαιώματα ή αμφισβητηθούν θέσεις εργασίας, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της.

Με αυτόν τον τρόπο, η Οργάνωση θέτει σε αυτό το σημείο τους όρους υπό τους οποίους θα αποδεχθεί τη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθιστώντας σαφές ότι η ομαλή μετάβαση της cdb Bank μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την πλήρη διασφάλιση του προσωπικού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση