ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προς αποκλιμάκωση η κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Φαίνεται να επήλθε συμφωνία με έναν από τους τέσσρεις ξενοδοχειακούς ομίλους που διαπιστώθηκαν προβλήματα στην τήρηση των συμφωνηθέντων

Της Δωρίτας Γιαννακού

Της Δωρίτας Γιαννακού

Η ένταση της κρίσης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία δείχνει να μειώνεται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου δημιουργώντας προσδοκίες για την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" οι συντεχνίες ΣΕΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ και οι ξενοδοχειακοί ομίλοι από τους οποίους διαπιστώθηκε μη τήρηση των συμφωνηθέντων της συλλογικής σύμβασης που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2024, οδεύουν προς την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Πιο συγκεκριμένα όπως πληροφορούμαστε το πρόβλημα της μη τήρησης των συμφωνηθέντων προέκυψε από τέσσερεις συνολικά ξενοδοχειακούς ομίλους. Σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία με τον έναν από τους τέσσερεις αυτούς ξενοδοχειακούς ομίλους και τις συντεχνίες, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να επέλθει συμφωνία και με τους άλλους δυο ξενοδοειακούς ομίλους. Όπως όλα δείχνουν με τους δυο αυτούς ομίλους διαπιστώθηκε ένα θετικό και συναινετικό κλίμα που ενισχύει την αισιοδοξία για επίλυση του ζητήματος. Σε σχέση με τον τέταρτο ξενοδοχειακό όμιλο τονίζεται ότι οι συντεχνίες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία του στο τμήμα εργασιακών σχέσεων και αναμένεται να οριστεί σχετική συνάντηση. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο, ότι οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν έχουν ακόμα άρει τα απεργιακά μέτρα που αποφάσισαν ωστόσο στο παρόν στάδιο η κατάσταση δείχνει σημάδια εξομάλυνσης τα οποία αφήνουν περιθώρια για την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης.  

Ως γνωστόν οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι η κλαδική σύμβαση, θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων του ξενοδοχειακού τομέα, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής ιδιότητας. Στον αντίποδα, οι ξενοδόχοι μέσω των συνδέσμων τους, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, επιμένουν ότι πρόκειται για συλλογική σύμβαση, η οποία αφορά αποκλειστικά τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Δωρίτας Γιαννακού

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X