ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόταση ΠΟΒΕΚ για μείωση και επιδότηση ενοικίων

Η πρόταση αφορά επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 50 άτομα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή στον ΠτΔ με κοινοποίηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων απέστειλε η ΠΟΒΕΚ με πρόταση για μείωση και επιδότηση των ενοικίων.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η συγκεκριμένη πρόταση της ΠΟΒΕΚ αφορά τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης με την συνεισφορά κράτους, ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων.

Η πρόταση αφορά επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 50 άτομα. Η ΠΟΒΕΚ εισηγείται προσωρινή μείωση με υπουργικό διάταγμα, των ενοικίων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα αν καλύπτονται από το ενοικιοστάσιο ή όχι, κατά 20%. Η μείωση να ισχύει από τις 15 Μαρτίου 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, οπόταν τα ενοίκια θα επανέλθουν στις προηγούμενες τους αξίες.

Για τις επιχειρήσεις που τελούν σε υποχρεωτική αναστολή εργασιών λόγω των σχετικών διαταγμάτων, η ΠΟΒΕΚ εισηγείται το κράτος να επιχορηγήσει το υπόλοιπο 80% των ενοικίων για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν τα σχετικά διατάγματα αναστολής εργασιών.

Για τις επιχειρήσεις που αιτήθηκαν και εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στο ειδικό σχέδιο μερικής αναστολής των εργασιών της επιχείρησης, η εισήγηση είναι το κράτος να επιχορηγήσει κατά 50% το υπόλοιπο 80% του ενοικίου για την περίοδο συμμετοχής τους στο σχέδιο μερικής αναστολής εργασιών.

"Θεωρούμε ότι το σχέδιο μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και αποτελεσματικά, έτσι που οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν το συντομότερο και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι και η οικονομία του τόπου γενικότερα", αναφέρει η ΠΟΒΕΚ στην επιστολή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση