ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτόκολλο για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων τους υπέγραψαν Κύπρος - Ουκρανία

το Πρωτόκολλο υπέγραψαν οi Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Σέργκι Μαρτσένκο.

ΚΥΠΕ

Πρωτόκολλο που αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ουκρανία μετά τη λήξη των εργασιών 2ης Συνόδου της Κυπρο-Ουκρανικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και από μέρους της Ουκρανίας ο Υπουργός Οικονομικών, Σέργκι Μαρτσένκο.

Το Πρωτόκολλο, αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας κ.ά.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πνεύμα καλής θέλησης, που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, τονίζοντας ότι το Πρωτόκολλο που υπογράφτηκε θα συμβάλει αναμφίβολα στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε υφιστάμενους και σε νέους τομείς, όπως αυτοί της ενέργειας, της υγείας και της γεωργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίστηκε επίσης η ύπαρξη ευνοϊκών προϋποθέσεων για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων, τουρισμού και μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση