ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σολτς: Κανένας λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank

«Eίναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και έχει εκτενώς εκσυγχρονίσει το επενδυτικό της μοντέλο»

Kathimerini.gr

«Η Deutsche Bank είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον της», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, λίγες ώρες μετά τη «βουτιά» που καταγράφηκε στη μετοχή της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τον Σολτς, η Deutsche Bank «έχει εκτενώς εκσυγχρονίσει το επενδυτικό της μοντέλο» και είναι μια τράπεζα που δεν εκπέμπει κανέναν λόγο ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 11% μετά την αλματώδη αύξηση στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων του έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών.

Οι μετοχές του έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους από τις αρχές του μήνα και τα CDS του (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών) σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στις διεθνείς αγορές δέχονταν πιέσεις ενώ η στροφή των επενδυτών στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια προσέφερε στήριξη στα κρατικά ομόλογα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης τους ηγέτες της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, την ώρα που οι φόβοι για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση προκαλούν σήμερα πτώση στις αγορές.

«Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας», δήλωσε η Λαγκάρντ απευθυνόμενη στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση