ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στηρίζει Μαυρογιάννη η ΕΚΥΣΥ

Καλεί όλα τα στελέχη και μέλη της και γενικά τους συνταξιούχους να εργαστούν με όλη τους τη δύναμη, επιρροή και κύρος που διαθέτουν και να συμβάλουν στην εκλογή του κ. Μαυρογιάννη στην Προεδρία

ΚΥΠΕ

Οι θέσεις του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός, μέσα από ένα προοδευτικό εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος και την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, ικανοποιούν την Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Για αυτό η ΕΚΥΣΥ καλεί όλα τα στελέχη και μέλη της και γενικά τους συνταξιούχους να εργαστούν με όλη τους τη δύναμη, επιρροή και κύρος που διαθέτουν και να συμβάλουν στην εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Δημοκρατίας», προστίθεται.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΥΣΥ, ολοκληρώθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου, στη Δερύνεια, τα έκτακτα Συνέδρια που πραγματοποίησε η Ένωση σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, τα συνέδρια ενέκριναν απόφαση στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τονίζεται η ανάγκη για την επίλυσή τους.

Όπως αναφέρεται, η Ένωση θα συνεχίσει τον αγώνα με όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, όπως η λήψη μέτρων και η παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για αντιμετώπιση της ακρίβειας, η κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες εισφορές, το δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους και το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά όλων των συνταξιούχων.

Συμπληρώνεται πως ο άμεσος προγραμματισμός σταδιακής αποπληρωμής του μεγάλου χρέους του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η δημιουργία πραγματικού αποθεματικού του Ταμείου είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Τ.Κ.Α. και της δυνατότητάς να ανταποκρίνεται στο ρόλο του.

Επιπλέον, η ΕΚΥΣΥ τονίζει την ανάγκη αυστηρότερου και πιο συχνού ελέγχου των στεγών ηλικιωμένων για να τηρείται η σχετική νομοθεσία και εκτιμά ότι χρειάζεται περαιτέρω οικονομική στήριξη η Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενίσχυση των προγραμμάτων που λειτουργεί, όπως και προγραμμάτων μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων και Κέντρων Αποκατάστασης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση