ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 40800 οι αυτόνομοι αυτοαπασχολούμενοι στην Κύπρο το 2019

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχονται στα 18 εκατομμύρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 2019, 18 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν αυτοαπασχολούμενοι χωρίς να απασχολούν οι ίδιοι άλλους εργαζόμενους και αντιπροσώπευαν το 9% της συνολικής απασχόλησης, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι ήταν 40800 στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την Eurostat, οι αυτοαπασχολούμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19.

Το 2019, σχεδόν το ένα πέμπτο αυτής της κατηγορίας εργαζομένων εργάστηκε στη «γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία» (19%), ακολουθεί το «χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών» και «επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες» (από 14%), «κατασκευές» (11%) και «ανθρώπινες δραστηριότητες υγείας και κοινωνικής εργασίας »(7%). Η πιο συνηθισμένη απασχόληση μεταξύ αυτής της κατηγορίας εργαζομένων ήταν «επαγγελματίες» (24%), ακολουθούμενο από «ειδικευμένους εργαζόμενους στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία» (19%), «εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και πωλήσεις» και «βιοτεχνικοί και συναφείς εργαζόμενοι» (και οι δύο 16%) καθώς και «τεχνικοί και συνεργάτες» (14%).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο μερίδιο αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων οι οποίοι δεν απασχολούν άλλους (21% της συνολικής απασχόλησης) το 2019, ακολουθούμενη από την Ιταλία (15%), την Πολωνία και τη Ρουμανία (και οι δύο 14%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία και το Λουξεμβούργο (και οι δύο 4%), ακολουθούμενες από τη Γερμανία και τη Σουηδία (και οι δύο 5%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X