ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας ο Κόκκινος

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η προώθηση δράσεων σε εθνικό επίπεδο για την επίτευξη των στόχων ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας

ΚΥΠΕ

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κόκκινος, συμμετείχε χθες σε Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ) στο πλαίσιο της Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η προώθηση δράσεων σε εθνικό επίπεδο για την επίτευξη των στόχων ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας – ΕΧΕ (European Research Area – ERA), μια πρωτοβουλία καίριας σημασίας για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Κρατών-Μελών στον τομέα της Ε&Κ.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Κόκκινος υπογράμμισε τη σημασία συντονισμένης δράσης, ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών τόσο για τη διαμόρφωση όσο και για την υλοποίηση δράσεων ΕΧΕ. Ανέφερε επίσης ότι το Υφυπουργείο βρίσκεται στο στάδιο ετοιμασίας μιας ολοκληρωμένης εθνικής Στρατηγικής Ε&Κ στην οποία θα ενσωματωθεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον ΕΧΕ.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων από τους Υπουργούς Έρευνας για τη διεθνή διάσταση της Ε&Κ. Η τοποθέτηση του Υφυπουργού, κ. Κόκκινου, επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας για Ε&Κ σε διεθνές επίπεδο, ειδικότερα σε τομείς όπως η υγεία, η ψηφιακή μετάβαση και το κλίμα, αλλά και ειδικότερα μεταξύ των εταίρων στην περιοχή της Μεσογείου, ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση