ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συντεχνίες: Προειδοποιούν με μέτρα σε περίπτωση μη θετικής κατάληξης για ΑΤΑ

Οι oργανώσεις καθόρισαν νέα σύσκεψη, στις 12 Ιανουαρίου 2023, για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τον Υπουργό Εργασίας

ΚΥΠΕ

Στάση αναμονής, χωρίς να λείπουν οι προειδοποιήσεις για καθολικά μέτρα αντίδρασης, αποφάσισαν να τηρήσουν ενόψει της συνάντησης της 12ης Ιανουαρίου των κοινωνικών εταίρων με τον Υπουργό Εργασίας για το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) οι συντεχνίες, στην πανσυνδυκαλιστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το θέμα της ΑΤΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΕΔ, στην οποία συμμετείχαν οι οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΚΙ, ΕΤΥΚ, ΠΟΑΣΟ, ΕΣΚ, ΣΑΚ, ΣΑΚΣ και ΣΥΚΣ.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, οι Οργανώσεις επανέλαβαν την ομόφωνη θέση τους για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ και απόδοσή της στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017, καλώντας το σύνολο των εμπλεκομένων (Κυβέρνηση και εργοδοτικές Οργανώσεις) να σεβαστούν το περιεχόμενο της Συμφωνίας.

Οι 14 οργανώσεις «επαναβεβαίωσαν την αυστηρή προσήλωσή τους στην ανάγκη επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων και του θεσμού της ΑΤΑ στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, για την αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών τους από την έξαρση του πληθωρισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οργανώσεις υπογράμμισαν ότι αναμένουν τη θετική κατάληξη στο όλο θέμα στην κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2023, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. «Ειδικότερα, αναμένουν από τον Υπουργό Εργασίας, ως τον θεματοφύλακα των εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής ειρήνης, να εκπληρώσει τον ρόλο και την αποστολή του, καταθέτοντας τη θέση της Κυβερνητικής Πλευράς και προβαίνοντας σε ενέργειες προς την πιο πάνω κατεύθυνση», προστίθεται.

Οι Οργανώσεις καθόρισαν νέα σύσκεψη, στις 12 Ιανουαρίου 2023, για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τον Υπουργό Εργασίας.

«Στην περίπτωση δε, στην οποία δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη, οι οργανώσεις θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για λήψη καθολικών μέτρων αντίδρασης, για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν όσοι με παρελκυστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να πλήξουν τον ζωτικό για τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία του τόπου θεσμό της ΑΤΑ», καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση