ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέλος Σεπτεμβρίου η 1η δόση 156 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Η δεύτερη δόση θα ληφθεί αρχές του 2022 όμως προυποθέτει να ψηφιστούν 14 μεταρρυθμίσεις

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τέλος Σεπτεμβρίου θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη που μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών αναφορικά με τα του Σχεδίου Ανάκαμψης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα λάβει η Κύπρος την δόση των 156 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη θα ληφθεί αρχές του 2022 η οποία όμως θα προυποθέτει να ψηφιστούν 14 μεταρρυθμίσεις. Σημειώνεται πως, για την πρώτη δόση υπήρχε σχεδιασμός να ληφθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Έως τώρα έχουν επιτευχθεί 2 στόχοι, αυτός που σχετίζεται με την κυκλική οικονομία και της προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου αντικατοπτρίζει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση πόρων ύψους €1,2 δις που θα διατεθούν στην Κύπρο για την περίοδο 2021-2026, από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Βάσει των υφιστάμενων σχεδιασμών, ο συνολικός προϋπολογισμός του ΣΑΑ Κύπρου ανέρχεται στα €1,206 δις, ποσό το οποίο κατανέμεται ανάμεσα στην προαναφερθείσα χορηγία ύψους €1,006 δις (σε τρέχουσες τιμές) και σε πρόσθετη χρηματοδότηση, από τον μηχανισμό, ύψους περίπου €0,2 δις υπό τη μορφή δανείου.

Στρατηγικό στόχο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αποτελεί «η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του δυναμικού της χώρας για οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικά βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση