ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσικνοπέμπτη: Το κρέας που προτίμησαν οι Κύπριοι - Σε τι παρατηρήθηκε έλλειψη

Τη θέση ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το Πάσχα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Τσικνοπέμπτη γιόρτασε χθες (16/02) η Κύπρος και όπως ήταν αναμενόμενο οι φουκούδες και η τσίκνα κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» για την ποσότητα της κατανάλωσης αλλά και για τις προτιμήσεις των Κυπρίων στο κρέας.

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, τα αρνιά που σφαχθήκαν για την Τσικνοπέμπτη ήταν περίπου πέντε χιλιάδες ενώ το χοιρινό ήταν περισσότερο καθώς οι πολίτες το προτιμούν λόγω του πληθωρισμού. Μάλιστα, χθες, τα παϊδάκια παρουσίασαν έλλειψη αφού υπήρξε μεγάλη ζήτηση, ειδικά στη Λευκωσία, με εστιατόρια να ψάχνουν για ποσότητες μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όπως σημείωσε, η κατανάλωση του αρνιού στην Κύπρο ανερχόταν γύρω στα 10-12 kg το χρόνο ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι κάτω από ένα κιλό το χρόνο. Ωστόσο, η κατανάλωση άρχισε να μειώνεται λόγω της αύξησης των τιμών.

Σε ερώτηση αν γίνονται προετοιμασίες για τις ποσότητες κρέατος που θα καταναλωθούν το Πάσχα, ο κ. Λειβαδιώτης ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν κάνουμε καμία προετοιμασία, αυτοί που έπρεπε να κάνουν, οι σφάχτες και οι βοσκοί, έχουν χρεοκοπήσει, έφυγαν από το παζάρι».

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι το Πάσχα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα τόσο με το αρνί και το κατσίκι όσο και με το χοιρινό καθώς τελευταία αποχώρησαν από το παζάρι και ορισμένοι χοιροτρόφοι. Εξήγησε πως και η Ευρώπη παρουσιάζει πρόβλημα που είναι μεγάλη παραγωγός. «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση διεθνώς με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τιμές των σιτηρών που είναι οι διπλάσιες», διευκρίνισε.

Σε σχέση με τις τιμές εκτίμησε πως θα κρατηθούν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 12-13 ευρώ το αρνί. «Πολλοί πιστεύουν ότι θα αυξηθούν οι τιμές, στα 14-15 ευρώ το αρνί και στα 7-8 ευρώ το χοιρινό, αλλά επειδή είμαστε μικρό κράτος θεωρώ ότι οι τιμές θα διατηρηθούν». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση