ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Ξενοδοχειακή Βιομηχανία: Ρυθμίζονται νομοθετικά οι κατώτατοι μισθοί

Μαραθώνια ήταν η διαβούλευση των εμπλεκομένων μελών με την Υπουργό Εργασίας

Newsroom K

Mετά από μια ολονύχτια διαβούλευση συντεχνιών, των συνδέσμων ξενοδόχων και εργοδοτικών οργανώσεων με το Υπουργείο Εργασίας για την συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, οι πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό. Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου έχει υποβάλει διαμεσολαβητική πρόταση την οποία φαίνεται να αποδέχονται οι δυο πλευρές, εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση. 

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο  ο ΓΓ της ΠΕΟ Παμπής Κυρίτσης έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση. «Δεν μπορούμε να θριαμβολογούμε» ανέφερε «αλλά με αυτή την πρόταση κερδίζουμε πολλά πράγματα. Θα αλλάξει ριζοσπαστικά δεδομένα στον ξενοδοχειακό κλάδο».

Για πρώτη φορά ρυθμίζεται νομοθετικά η υποχρέωση για κατωτάτους μισθούς στις πιο ευάλωτες κατηγορίες εργαζομένων, και είναι πιο ψηλά από αυτούς που δίνουν τώρα οι εργοδότες σημείωσε ο κ. Κυρίτσης. «Πέτυχαμε επαναφορά σημαντικών ωφελημάτων που είχαν παραχωρηθεί προσωρινά το 2013» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν τις τελευταίες μέρες με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και την αποφυγή κρίσης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X