ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό εξέταση πρόταση πολεοδομικής αμνηστίας

Τα έσοδα θα δοθούν για προσιτή κατοικία

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Οδηγίες προς τον διευθυντή της πολεοδομίας να επεξεργαστεί σχετική πρόταση για πολεοδομική αμνηστία έδωσε ο υπουργός εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ακόμη είναι πολύ πρόωρο για να δοθούν λεπτομέρειες ωστόσο προσπάθεια του κ. Ιωάννου είναι τους επόμενους μήνες να ανακοινωθεί σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας που θα αφορά είτε εγκλωβισμένους αγοραστές, είτε κόσμο που έκανε κάποιες μικροπαρεμβάσεις στο σπίτι του και τώρα δεν μπορεί να αποκτήσει τίτλο.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο θα έχει την δυνατότητα να απελευθερωθεί πληρώνοντας ένα χρηματικό αντίτιμο.

Φιλοσοφία του σχεδίου, σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργού εσωτερικών, είναι όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο για προσιτή στέγη.

Τονίζεται ότι θα πρέπει να κρατηθεί απλό, μιας και κάτι παρόμοιο δοκιμάστηκε και στο παρελθόν αλλά λόγο της πολυπλοκότητας του δεν δούλεψε όσο αναμενόταν.

Θα πρέπει όπως είπε ο υπουργός αν και δεν είναι εύκολο εγχείρημα να απεγκλωβιστεί ο κόσμος και η αγορά από επιχειρηματίες ανάπτυξης γης που προχώρησαν σε πράξεις και παραλείψεις που εμποδίζουν την έκδοση τίτλων και την ίδια ώρα το σχέδιο να αποφέρει έσοδα για υλοποίηση του προγράμματος για προσιτή και ασφαλή στέγη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση