ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόγειο καταφύγιο στη Χαβάη ετοιμάζει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το συγκρότημα αναμένεται να κοστίσει πάνω από 270 εκατ. δολάρια

Kathimerini.gr

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται ότι ανησυχεί για το τέλος του κόσμου, καθώς όπως και άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας, χτίζει στη Χαβάη ένα καταφύγιο ικανό να αντέξει σε διάφορα σενάρια καταστροφής.

Ο CEO της Meta χτίζει ένα τεράστιο συγκρότημα στο Kauai της Χαβάης, το οποίο θα έχει, μεταξύ άλλων, ένα υπόγειο καταφύγιο σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων με είσοδο ασφαλείας και αυτονομία, καθώς θα διαθέτει τις δικές του προμήθειες σε ενέργεια, τροφή και νερό.

Το συγκρότημα του Ζούκερμπεργκ, που ονομάζεται Koolau Ranch, εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wired που στηρίχθηκε σε άτομα που γνωρίζουν τα στοιχεία για τις οικοδομικές άδειες του συγκροτήματος. Εάν προστεθούν και τα 170 εκατ. δολάρια που ξόδεψε ο δημιουργός του Facebook για να αγοράσει τη γη, το συνολικό κόστος ανεβαίνει στα 270 εκατ. δολάρια, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται τελικά να είναι υψηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, ο Ζούκερμπεργκ σκοπεύει να χτίσει ένα συγκρότημα με 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια καθώς και ένα δίκτυο από καμιά δεκαριά δεντρόσπιτα, που θα συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες από σκοινιά, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κινούνται από το ένα στο άλλο παραμένοντας ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης δύο επαύλεις που θα ενώνονται με ένα τούνελ, το οποίο θα καταλήγει στο υπόγειο καταφύγιο. Θα υπάρχει μια είσοδος ασφαλείας, που θα είναι προσβάσιμη μέσω σκάλας, καθώς και επιπλέον βαριές μεταλλικές πόρτες, γεμάτες με τσιμέντο.

Στη βιβλιοθήκη της έπαυλής του, ο Ζούκερμπεργκ σκοπεύει να χτίσει ένα μυστικό δωμάτιο, που θα βρίσκεται πίσω από κρυφές πόρτες. Οπως και άλλες προσωπικότητες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας, ο CEO της Meta λαμβάνει τα μέτρα του για το ενδεχόμενο τέλος του κόσμου. Ο CEO της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, έχει στις αποθήκες του όπλα, χρυσό, αντιβιοτικά και μάσκες αερίων.

Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Ρέιντ Χόφμαν, είπε πει κάποτε στον New Yorker ότι τουλάχιστον οι μισοί δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley έχουν επενδύσει σε κάποιου είδους «ασφάλεια για την Αποκάλυψη», όπως για παράδειγμα σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση