ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Ο πρόεδρος ζήτησε να μην αλλοιωθεί το νομοσχέδιο

Εξηγήθηκε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ετοίμασε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για την οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει την τελική της πρόταση στη Βουλή, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, ανέφερε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε να μην γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις που θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ή θα το καθιστούν ανεφάρμοστο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων για τα θέματα της οικονομίας, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. Πετρίδης είπε ότι έγινε μια εκτενής παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της χώρας. «Εξηγήθηκε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ετοίμασε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για την οικονομία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί περισσότερα από 57 μέτρα στήριξης της οικονομίας με συνολικό δημοσιονομικό κόστος πέραν του €1,2-1,3 δις» είπε ο Υπουργός.

Εξηγήθηκε ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα και δεν πρέπει να προβαίνουμε σε μια παροχολογία, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν τα δημόσια οικονομικά του κράτους, αλλά και η οποία θα κινδυνεύσει να εκτροχιάσει την πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει, συνέχισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση όσον αφορά το νομοσχέδιο που αφορά τις κρατικές εγγυήσεις σε επιχειρήσεις μέσω δανεισμού, ενώ εξηγήθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα έγινε μια μεγάλη διαβούλευση με τα κόμματα, μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τέθηκε σωρεία αλλαγών στο νομοσχέδιο «με τις οποίες ενδεχομένως και η Κυβέρνηση να είχε επιφυλάξεις».

«Ο Πρόεδρος έχει αναφέρει ότι η Κυβέρνηση έχει καταθέσει την τελική της πρόταση στη Βουλή και ζήτησε να μην γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις που είτε θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα, τη φιλοσοφία του σχεδίου, είτε θα το καθιστούν εντελώς ανεφάρμοστο» δήλωσε ο κ. Πετρίδης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες στηρίζονται και με απευθείας χρηματοδότηση, όπως άλλωστε είχαν ζητήσει και τα κόμματα. Πρέπει να τερματιστεί αυτή η συζήτηση και να δώσουμε τα εργαλεία στην αγορά, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, το απόγευμα της Δευτέρας θα υπάρξει νέα συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μεταξύ των κομμάτων και «ευελπιστούμε να υπάρξει τελικά η κατάληξη, ανάλογα και με τις συστάσεις του Προέδρου».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X