ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021 είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020

ΚΥΠΕ

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για συνέχιση των θετικών προοπτικών και κατά το 4ο τρίμηνο του 2021, σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το 3ο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2021 είναι θετικός και υπολογίζεται στο 5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σε συνέχεια του πολύ υψηλού ρυθμού ανάπτυξης του 2ου τριμήνου της τάξης του 13,3%.

Ο ρυθμός αυτός, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, «συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υψηλότερους ανάμεσα στα Κράτη Μέλη και πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ε.Ε. που είναι 3,7% και 3,9% αντίστοιχα».

Το Υπουργείο σημειώνει ότι «οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, επιβεβαιώνουν τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για συνέχιση των θετικών προοπτικών και κατά το 4ο τρίμηνο του 2021».

Η επίδοση κατά το 1ο εννιάμηνο, προστίθεται, «είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για όλο το 2021 και προδιαγράφεται ότι η κυπριακή οικονομία το 2021 θα επιταχυνθεί με ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 5,5%».

Αναφέρεται ότι «με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 5,5% για το 2021, η κυπριακή οικονομία θα είναι μία από τις λίγες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρυθμός θα υπερκαλύψει τις απώλειες του 2020».

Καταλήγοντας το Υπουργείο αναφέρει πως «με ορθολογιστική οικονομική πολιτική και συνετή υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η κυπριακή οικονομία θα είναι σε θέση να πετύχει και να διατηρήσει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση στους υψηλούς ρυθμούς που υπήρχαν προ πανδημίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση