ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Σε αναμονή για το νόμο για κρατικές εγγυήσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε αξιολόγηση του νόμου στον οποίο περιλαμβάνονται τα βασικά θέματα των κρατικών εγγυήσεων

ΚΥΠΕ

Σε αναμονή βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών για να του αποσταλεί το κείμενο του νόμου για τις κρατικές ενισχύσεις που ψηφίστηκε από την Βουλή και στον οποίο περιλαμβάνονται και οι πέντε τροπολογίες των κομμάτων που εγκρίθηκαν, ούτως ώστε να προχωρήσει στα περαιτέρω αναγκαία βήματα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε αξιολόγηση του νόμου στον οποίο περιλαμβάνονται τα βασικά θέματα των κρατικών εγγυήσεων, και αφού ληφθεί πολιτική απόφαση για να προχωρήσει το θέμα, το κείμενο του νόμου θα δημοσιευθεί και παράλληλα θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τύχει της έγκρισης της.

Η Κομισιόν στην εξέταση των προνοιών του νόμου θα επικεντρωθεί σε αυτές τις πρόνοιες οι οποίες τυχόν δεν θα καλύπτονται από το πλαίσιο που έθεσε η Επιτροπή. Σε περίπτωση που πρόνοιες του νόμου δεν γίνουν αποδεχτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε ο νόμος θα πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στην Βουλή για να ψηφιστεί με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Με την έγκριση του νόμου από την Κομισιόν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκδώσει διάταγμα κανονισμών στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να παραχωρούν δάνεια μέχρι και το σημείο που θα καταστεί αναγκαία η καταβολή των κρατικών εγγυήσεων.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών θα αποστείλει επιστολή στις τράπεζες στην οποία θα περιλαμβάνονται οι κύριες πρόνοιες του Σχεδίου και με την οποία θα τις καλεί να απαντήσουν κατά πόσον θα συμμετέχουν ή όχι στο Σχέδιο.

Οι τράπεζες που θα αποδεχθούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο θα κληθούν να υπογράψουν στη συνέχεια σχετική συμφωνία με το κράτος.

Πάντως, όπως εκτιμά αρμόδια πηγή, η όλη διαδικασία που αφορά από την εξέταση και έγκριση του νόμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τελικό που είναι η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και κράτους, αναμένεται να διαρκέσει από ένα μέχρι δύο μήνες το μέγιστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση