ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Η απόφαση G7 δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την Κύπρο

Αφορά ένα μικρό αριθμό πολυεθνικών εταιρειών σημειώνει ο κ. Πετρίδης, ενδεχομένως αυτή η προοπτική να προβεί και προς όφελός της

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η απόφαση G7 για τον εταιρικό φόρο δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την Κύπρο, ωστόσο, αυτή η προοπτική να προβεί και προς όφελός της σημειώνει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σχολιάζοντας την απόφαση των G7, για την ανάγκη μεταρρύθμισης του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος και την καθιέρωση κατώτατου φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων 15%, ο Υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως η απόφαση των G7 είναι μεν μια σημαντική απόφαση, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την Κύπρο, λόγω του μικρού αριθμού πολυεθνικών εταιρειών που επηρεάζονται.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως, ενδεχομένως όμως να τροχοδρομεί μελλοντικές εξελίξεις οι οποίες θα συζητηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και που η Κύπρος θα επιδείξει μεν εποικοδομητικό πνεύμα, αλλά και που σίγουρα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, λέγοντας ότι, ενδεχομένως αυτή η προοπτική να προβεί και προς όφελος της Κύπρου που συχνά κατηγορείται ως φορολογικός παράδεισος ενώ στην ουσία ο ουσιαστικός φόρος είναι πέραν του 15%, ποσό που καθορίστηκε από G7 ως ο ελάχιστος φόρος για τέτοιες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται πως, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας G7, δηλαδή 7 ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Ιταλία και Ιαπωνία), ανακοίνωσαν συμφωνία δέσμευσης μεταρρύθμισης του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση