ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φουκουσίμα: Ακόμα μια αναβολή για τη μετακίνηση του ραδιενεργού υγρού

Η μετακίνηση μεταφέρθηκε το 2017 λόγω υψηλής ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για ακόμα μια φορά αναβλήθηκε το σχέδιο μετακίνησης του ραδιενεργού υγρού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ο οποίος τον Μάρτιο του 2011 επλήγη από τσουνάμι σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei.

Οι διεργασίες για τη μετακίνηση του ραδιενεργού υλικού αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018 το νωρίτερο όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την απολύμανση των κτιρίων και τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων.

Αρχικά η μετακίνηση του ραδιενεργού υλικού από τον αντιδραστήρα με τον αριθμό 3 ήταν προγραμματισμένη να γίνει το 2015 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για το 2017 λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ραδιενέργειας γύρω από τις εγκαταστάσεις σύμφωνα με την ιαπωνική επιχειρηματική εφημερίδα.

Το ιαπωνικό δημοσίευμα έρχεται λίγους μήνες μετά τις δηλώσεις της Ιαπωνικής κυβέρνησης τον Οκτώβριο ότι ο καθαρισμός της Φουκουσίμα μπορεί να κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Η ιαπωνική κυβέρνηση είχε επίσης δηλώσει ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο διαχωρισμού της πυρηνικής επιχείρησης από τις δημόσιες υπηρεσίες της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X