ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΝΕ: Στη Λεμεσό το ψηλότερο κτήριο της Μεσογείου

Τους πρώτους μήνες του 2016 ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης από την Pafilia

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η εταιρεία Pafilia, με μακρόχρονη πείρα στον κλάδο της Ανάπτυξης Γης  βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο σχεδιασμού του έργου ONE και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι προκαταρτικές εργασίες για την κατασκευή του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.

Το έργο που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,« είναι μοναδικό τόσο για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη είναι το υψηλότερο παραλιακό οικιστικό κτίριο της Μεσογείου, φθάνοντας τα 170 μέτρα σε ύψος».
 
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2016, ξεκινούν οι εργασίες του,  η ολοκλήρωση των οποίων τοποθετείται στα τέλη του 2018. «Η μοναδικότητα στον σχεδιασμό, η απρόσκοπτη θέα τόσο προς τη θάλασσα, όσο και προς την πόλη της Λεμεσού έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αγοραστών και επενδυτών, ενώ αναμένεται να καλλιεργήσει ένα διαφορετικό  τρόπο ζωής στην περιοχή», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Το έργο, τονίζεται, «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στην Κύπρο μετά το κούρεμα και τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης στη χώρα», την ώρα που το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται γύρω στα €60 εκατ. πλέον έξοδα σχεδιασμού, επίβλεψης και διαχείρισης του έργου.

Αλλάζει την εικόνα της Λεμεσού
Το έργο χαρακτηρίζεται ως «εμβληματικό για την Κύπρο, καθώς αλλάζει την εικόνα της Λεμεσού, ενισχύει τον ρόλο της χώρας ως προορισμού ξένων επενδυτών, αλλά και τοποθετεί το νησί στον διεθνή χάρτη του τομέα των πολυτελών ακινήτων που απευθύνονται σε εύρωστους αγοραστές».

Το ΟΝΕ θα υψώνεται σε 37 ορόφους και 170 μέτρα από το έδαφος στη Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου. Στο ισόγειο θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και εστιατόριο, καθώς και επιβλητική αίθουσα υποδοχής των ιδιοκτητών. Το έργο αποτελείται από 84 πολυτελή διαμερίσματα, με τρία διαμερίσματα ανά όροφο των δύο ή τριών υπνοδωματίων, διώροφα διαμερίσματα στα πιο ψηλά δώματα και κορυφαίο το ρετιρέ τριών ορόφων στο πιο ψηλό σημείο του κτηρίου με ιδιωτική πισίνα. Τονίζεται εξάλλου ότι όλα τα διαμερίσματα θα έχουν απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς την θάλασσα και επιπλέον την εντυπωσιακή βόρεια θέα της πόλης της Λεμεσού και την εκπληκτική θέα της οροσειράς του Τροόδους.

Κτήριο φιλικό προς το περιβάλλον
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του έργου, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου εμπίπτει στην κατηγορία «Α» με βάση τις προδιαγραφές που καθορίζει η Κυπριακή Υπηρεσία Ενέργειας. Συνάμα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες από την ομάδα σχεδιασμού για εμπλουτισμό των συστημάτων που συμβάλλουν στην αποδοτική λειτουργία του κτιρίου. Παράλληλα, όλα το δομικά υλικά αλλά και μηχανολογικά ή ηλεκτρολογικά συστήματα, αλλά και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών
Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι «από τα αρχικά στάδια σύλληψης του έργου, η Pafilia προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Το εν λόγω ενδιαφέρον μετατράπηκε σε αγορές και κρατήσεις διαμερισμάτων, προτού καν πραγματοποιηθεί η επίσημη εισαγωγή του έργου στις διάφορες αγορές». Η τιμή των διαμερισμάτων αρχίζει από €1,4 εκατ. στον πρώτο οικιστικό όροφο με αύξηση βάση του ύψους και των ιδιαιτεροτήτων του διαμερίσματος. Μέχρι στιγμής έχει ήδη πωληθεί το 20% της αξίας του έργου και έχουν γίνει επιπλέον κρατήσεις που αντιστοιχούν στο 5% του έργου.

Συνεργασίες με διεθνούς εμβέλειας οίκους
Για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του ΟΝΕ, ο Όμιλος εταιρειών Pafilia συνεργάζεται με πρωτοπόρους και καινοτόμους οργανισμούς. Συγκεκριμένα επέλεξε να συνεργαστεί με (α) τον βρετανικό όμιλο Atkins που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο διεθνή χώρο της αρχιτεκτονικής και διαχείρισης μεγάλων έργων με παρουσία σε 28 χώρες, (β) το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο WKK το οποίο σχεδίασε μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, (γ) τον αμερικανικό όμιλο HBA γνωστός ανά το παγκόσμιο για το ιδιαίτερο σχεδιασμό στην εσωτερική διακόσμηση  για οικιστικά έργα, ξενοδοχεία και επαύλεις καθώς και με τον (δ) βρετανικό οίκο Burohappold Engineering που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες μηχανικής, σχεδιασμού, διαχείρισης έργων και παροχής συμβουλών επί θεμάτων που αφορούν μεγάλα έργα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Valentino Business Center αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον αστικό ιστό της πόλης της Λεμεσού
Kathimerini.com.cy
 |  ΚΥΠΡΟΣ