ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πτώση πετρελαίου έπληξε το Ντουμπάι

Η ισχυροποίηση αμερικανικού νομίσματος έπληξε την ψυχολογία των εγχώριων αγοραστών

Kathimerini.gr

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών διαμορφώθηκαν οι αγοραπωλησίες κατοικιών στο Ντουμπάι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016.Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία ερευνών Phidar Advisory, κατά το εν λόγω διάστημα πωλήθηκαν μόλις 900 κατοικίες, οι λιγότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καθώς οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να πλήττουν την ψυχολογία των εγχώριων αγοραστών, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των αγοραστών από τη Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, το ισχυρό δολάριο λειτούργησε ως αντικίνητρο και για τους αγοραστές από άλλες χώρες του εξωτερικού. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των αγοραστών από την Ινδία, τη Βρετανία και το Πακιστάν, που αποτελούν τις τρεις μεγαλύτερες ξένες αγορές για την τοπική αγορά κατοικίας.

Οι Ινδοί αγοραστές επένδυσαν 1,9 δισ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτων στο Ντουμπάι το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ ακολούθησαν οι επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι τοποθέτησαν κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ