ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι παραλίες μας, η κληρονομιά μας – Ας τις προστατέψουμε

Η εκστρατεία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους ως προς το θέμα καθαριότητας των παραλιών και της θάλασσας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μία εκστρατεία διάρκειας ενός μηνός θα ξεκινήσει το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ημέρα η οποία ανοίγουν και επίσημα οι παραλίες στην Κύπρο μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Η εκστρατεία υλοποιείται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και έχει την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2006. Το CSTI στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης προσέγγισης του τουρισμού στην Κύπρο.

Η εκστρατεία έχει ως τίτλο «Οι παραλίες μας, η κληρονομιά μας - Ας τις προστατέψουμε», και η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ντόπιους ως προς το θέμα καθαριότητας των παραλιών και της θάλασσας. Σε μια περίοδο κατά την οποία τα αεροδρόμια είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος τουριστών στο νησί, οι μόνοι χρήστες των παραλιών είναι οι ντόπιοι και αυτοί που ζουν μόνιμα στην Κύπρο. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρεθούν πλαστικά απόβλητα στις παραλίες μας, αλλά ούτε θα καταλήξουν πλαστικά γάντια ή μάσκες στη θάλασσα.

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και άλλες προωθητικές δραστηριότητες. Τα θαλάσσια απορρίμματα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και η Μεσόγειος Θάλασσα δεν αποτελεί εξαίρεση. Επιπρόσθετα, πέρα από την ευαισθητοποίηση του προβλήματος των απορριμμάτων στις παραλίες, η εκστρατεία στοχεύει στην μείωση της παραγωγής αποβλήτων, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και στην αποτροπή χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στις παραλίες στην Κύπρο.

Ενθαρρύνουμε, μέσω της εκστρατείας, τους ακόλουθους μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και τον καθένα, να συμμετάσχει ατομικά σε αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διατήρηση της καθαριότητας των παραλιών και των θαλασσών μας.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού με πιο υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση