ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βγαίνουν στους δρόμους για τον Ακάμα

Συγκεντρώνονται στην πλατεία δημαρχείου ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία των περιβαλλοντικών οργανώσεων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Ίνειας, σε σχέση με το τοπικό σχέδιο Ακάμα, με το κοινοτικό συμβούλιο να ετοιμάζεται για εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κέννεντυ στην Πάφο και την πλατεία του δημαρχείου, την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται διαμαρτυρία των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει ένα μήνυμα του κοινοτικού συμβουλίου που καλεί τους κατοίκους της κοινότητας να δώσουν το παρόν τους.

Η ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου:

Το κοινοτικό συμβούλειο Ίνειας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε όπως, πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για τον Ακάμα το ερχόμενο Σάββατο 25/6/22 και ώρα 10:30. Στην πλατεία Κένεντυ στην Πάφο. Στην συνέχεια θα πορευτούμε στην πλατεία δημαρχείου όπου στις 11.00 το πρωί, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διοργανώνουν διαμαρτυρία με αίτημα να μην δοθεί καμία απολύτως ανάπτυξη των περιουσιών μας και να παραμείνει ως έχει η κατάσταση και εναντιώνονται στην οποιαδήποτε πρόνοια ήπιας αειφόρου ανάπτυξης στο υπό εκπόνηση τοπικό σχέδιο.
Αντιλαμβάνεστε ότι η παρουσία όλων μας είναι άκρως απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Πρέπει σύσσωμοι όλοι οι ιδιοκτήτες γης να δώσουμε παλμό και δυνατό μήνμα σε όσους αποφασίζουν για τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Ας βάλουμε επιτέλους πάνω από όλα το καυτό θέμα του Ακάμα που μας ταλαιπωρεί εδώ και 33 χρόνια. Καλούμε και τις άλλες κοινότητες αλλά και τους δήμους Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας αλλά και τη νεολαία της περιοχής, σε συμπαράσταση και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας
Γιάγκος Τσίβικος
Πρόεδρος

«Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας»

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Ίνειας Γιάγκο Τσίβικο, δεν έχουν ικανοποιηθεί σε σύγκριση με τις άλλες κοινότητες. «Ενώ για τις άλλες κοινότητες έχουν ικανοποιηθεί το 75-80% των αιτημάτων τους, για εμάς ούτε το 5%», αναφέρει ενδεικτικά, ενώ αναφέρει ότι έχει ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η αναθεώρηση του ζητήματος, ως προς τα αιτήματα της κοινότητας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα σε ιδιωτική έκταση, η οποία από το 1989 απώλεσε το δικαίωμα χρήσης του παραθαλάσσιου τουριστικού συντελεστή και των παραθαλάσσιων ζωνών. Η περίπτωση της Ίνειας, έχει απασχολήσει και την κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να εξεύρει τρόπους να μετριαστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων, μέσω αποζημιώσεων για τα αναπτυξιακά δικαιώματα που χάνουν, ή συντελεστή δόμησης σε άλλες περιοχές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση