ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Περιβάλλοντος: Η οικιακή κομποστοποίηση συμβάλλει στην κυκλική οικονομία

Η εκστρατεία θα κρατήσει ένα μήνα και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στους πολίτες στις φρουταρίες των υπεραγορών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα οφέλη της οικιακής κομποστοποίησης ανέλυσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου σε διάσκεψη Τύπου για την έναρξη της εκστρατείας με θέμα την κομποστοποίηση, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Υπεραγορών και την στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η εκστρατεία θα κρατήσει ένα μήνα και στη διάρκειά της θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στους πολίτες στις φρουταρίες των υπεραγορών. Επίσης το ΓΤΠ σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου έχει ετοιμάσει σύντομο ενημερωτικό φιλμάκι το οποίο έχει προωθηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Η κ. Παναγιώτου μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου ανέφερε ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στον κήπο με τη χρήση ενός απλού κάδου κομποστοποίησης όπου θα συγκεντρώνονται τα οργανικά απόβλητα. Μεταξύ άλλων είπε ότι η μέθοδος αυτή αντιμετωπίζει την εντεινόμενη διάβρωση των εδαφών και καταστέλλει πολλά φυτοπαθογόνα του εδάφους, βοηθά στην εξοικονόμηση νερού, στη μείωση εκπομπών του CO2 και στην κυκλική οικονομία.

Η Διευθύντρια του ΓΤΠ Σόφη Μιχαηλίδου ανέφερε ότι είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία και οι φορείς της προς τη γνώση, την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την εμπλοκή του κοινού, σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας.

Ανέφερε ότι η κομποστοποίηση είναι ένας απλός, εύκολος και ανέξοδος τρόπος με τον οποίο η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον. Η κομποστοποίηση, κατέληξε, είναι μια πραγματικά εύκολη διαδικασία, η οποία δίνει το δικαίωμα στην κάθε μία, στον κάθε έναν από μας, να συνεισφέρει στη διάσωση του περιβάλλοντος και στη διάσωση της ίδιας μας της ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση