ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φίλοι του Ακάμα: Ζητούν εξηγήσεις για αποκοπή βλάστησης στα Λουτρά της Αφροδίτης

Μαζικό κόψιμο/εκχέρσωση σε προστατευόμενη περιοχή

ΚΥΠΕ

Σε μαζική αποκοπή βλάστησης σε περιοχή προστασίας της φύσης στα Λουτρά της Αφροδίτης αναφέρεται με ανακοίνωση της η Οικολογική Παρέμβαση «Φίλοι του Ακάμα», καλώντας τα αρμόδια όργανα και τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα το θέμα, να ζητηθούν ευθύνες και να εφαρμοστούν απαγορευτικές ποινές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις τελευταίες δύο ημέρες έγινε μαζικό κόψιμο/εκχέρσωση βλάστησης σε προστατευόμενη περιοχή στην πλαγιά προς την παραλία κάτω από το Εστιατόριο του ΚΟΤ/Υφυπουργείου Τουρισμού στα Λουτρά της Αφροδίτης, γεγονός που θορύβησε τον κόσμο ο οποίος προσπάθησε να ζητήσει εξηγήσεις.

Ακολούθως, προστίθεται στην ανακοίνωση, «οι διαπράξαντες αυτήν την ‘σφαγή΄, για να καλύψουν τα ίχνη τους, προέβηκαν στο κάψιμο της βλάστησης ρίχνοντας πετρέλαιο στα χαλίκια της παραλίας που θεωρείται μια από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες» χαρακτηρισμένη ως εξαιρετικής φυσικής καλλονής τοποθεσία.

Η Οικολογική Παρέμβαση «Φίλοι του Ακάμα» σημειώνουν επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί ακόμη καμιά διαδικασία για να ζητηθούν ευθύνες από τους γενεσιουργούς αυτής την καταστροφής της μοναδικής αυτής περιοχής.

Εκτιμά επίσης, πως το κακό άρχισε από την στιγμή που επετράπη να εκχερσωθεί η εκεί βραχώδης παραλία για να δημιουργηθεί χώρος για ομπρέλες και κρεβατάκια «και όπως φαίνεται τώρα μετατρέπεται σε κανονική πλάζ με την ανοχή της πολιτείας, των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων και αρμοδίων αρχών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση