ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεντροφύτευση στον Δήμο Πέγειας μετά από πρωτοβουλία πολιτών και νέων

Φυτεύτηκαν 250 νέα δεντράκια

ΚΥΠΕ

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησαν την Κυριακή οι νέοι της Πέγειας, πρασινίζοντας τον Δήμο τους σε συνεργασία με την πρωτοβουλία πολιτών «100,000 trees in Paphos» (100.000 δέντρα στην Πάφο). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία πολιτών σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας, φύτεψαν 250 νέα δεντράκια σε 4 χώρους πρασίνου του Δήμου Πέγειας, με τη συμμετοχή πέραν των 50 μικρών και μεγάλων εθελοντών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως την συντήρηση και φροντίδα των δέντρων που φυτεύτηκαν ανέλαβε η τοπική αρχή, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική και για την εξεύρεση των χώρων. Μέρος των δενδρυλλίων, συνέχισε ο κ. Λάμπρου, δώρησε η εταιρεία Pafilia Property Developers, ενώ τα υπόλοιπα εξασφαλίστηκαν από το Τμήμα Δασών.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ορέστης Μάτσας εκ μέρους της πρωτοβουλίας «100,000 trees in Paphos», είπε πως η χθεσινή δεντροφύτευση δίνει συνέχεια στην προσπάθεια της ομάδας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, μέσω των μαζικών δενδροφυτεύσεων.

Η προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο κ. Μάτσας, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να φυτέψει 3.250 δεντράκια. Αυτό θα ήταν ακατόρθωτο χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών αλλά και των δήμων και κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, είπε.

Σημειώνεται πως στην χτεσινή δεντροφύτευση στην Πέγεια συμμετείχαν επίσης η Ομάδα Odysea Clean up και το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση