ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φυτεύτηκαν 550 δέντρα στο Δήμο Αθηένου

Στόχος του Δήμου να φυτευτούν άλλα 2.000

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη,ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, η Πράσινη Ασπίδα, παιδιά και εθελοντές φύτεψαν το Σάββατο 27 Μαρτίου στο λόφο Σαπουνά στην είσοδο της Αθηένου, περίπου 550 δένδρα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο λόφος Σαπουνά, βρίσκεται πριν την είσοδο της Αθηένου από το δρόμο Αραδίππου – Αβδελλερού, Αθηένου. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πράσινη Ασπίδα, το Greenpresscyprus.news, το ίδρυμα Ελπίδα Ζωής, εθελοντές και παιδιά».

Προστίθεται ότι τα πρώτα δένδρα φύτεψαν μαζί με παιδιά σχολείων της Αθηένου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη και ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

Σε ομιλίες τους ο Υπουργός Γεωργίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, ο εκπρόσωπος της Πράσινης Ασπίδας και ο Δήμαρχος Αθηένου «σημείωσαν τη σημασία των δενδροφυτεύσεων στην προσπάθεια για αναχαίτιση των δυσμενών συνεπειών των κλιματικών αλλαγών στην Κύπρο και στα τεράστια οφέλη που προσφέρουν τα δέντρα».

Συνολικά φυτεύτηκαν 550 δέντρα και προσπάθεια του Δήμου Αθηένου είναι πολύ σύντομα να φυτευτούν άλλα δύο χιλιάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού, ενώ η Πράσινη Ασπίδα πρόσφερε καπελάκι για τον ήλιο σε όλους τους συμμετέχοντες».

Αναφέρεται ακόμα ότι «ο Δήμος Αθηένου που έχει βραβευθεί και το 2020 με το βραβείο «Πράσινη Πόλη» για τις πολλές δενδροφυτεύσεις του, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να πρασινίσει τη περιοχή του. Ταυτόχρονα εκφράζει «θερμές ευχαριστίες» στις εταιρείες που προσέφεραν διάφορα προϊόντα τα οποία δόθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση