ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κλιματική αλλαγή, το ίδιο επείγουσα με τον κορωνοϊό

«Ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε ένα σημείο καμπής από κοινωνικής πλευράς για θέματα όπως το κλίμα και το κίνημα Black Lives Matter», δηλώνει

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Ο κόσμος θα πρέπει να διδαχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού και να αντιμετωπίσει ως εξίσουθ επείγουσα κατάσταση και την κλιματική αλλαγή», τονίζει σε συνέντευξή της στο BBC η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Στη συνέντευξή της η 16χρονη Σουηδή δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με «ένα σχέδιο πράσινης ανάκαμψης».

«Ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε ένα σημείο καμπής από κοινωνικής πλευράς για θέματα όπως το κλίμα και το κίνημα Black Lives Matter»

«Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα μακριά από τέτοια ζητήματα. Δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από χαλί αυτές τις αδικίες» τονίζει.
Σχολιάζοντας το lockdown και πιο συγκεκριμένα το τι έκανε όσο αυτό κράτησε, η Γκρέτα αναφέρει πως  δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστεί και να σκεφτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Το επίπεδο της γνώσης και της κατανόησης ακόμη και μεταξύ ανθρώπων εξουσίας είναι πολύ, πολύ χαμηλό, πολύ χαμηλότερο από αυτό που φαντάζεστε», δήλωσε η 17χρονη ακτιβίστρια προσθέτοντας πως το μόνο θετικό του κορωνοιού είναι η πιθανότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες κρίσεις.

«Δείχνει ότι σε μια κρίση αντιδράς και αντιδράς με την απαραίτητη πυγμή», λέει και δηλώνει αισιόδοξη με το γεγονός ότι πλέον οι πολιτικοί τονίζουν την σημασία να ακούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση