ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:31
 

Η προστασία περιβάλλοντος και κλίματος σημαντική για το 97% στην Κύπρο

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Newsroom K

Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος είναι σημαντική για το 94% των Ευρωπαίων πολιτών και το 97% των πολιτών στην Κύπρο, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά, περισσότεροι από εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (94%) δηλώνουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για αυτούς προσωπικά, συμπεριλαμβανομένων μόλις λίγο περισσότερο από το ήμισυ (53%) που λένε ότι είναι πολύ σημαντική (76% στην Κύπρο).

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες θεωρούν τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα την αλλαγή του κλίματος (53% στην ΕΕ και 62% στην Κύπρο), την ατμοσφαιρική ρύπανση (46% στην ΕΕ και 52% στην Κύπρο) και την αυξανόμενη ποσότητα αποβλήτων (46% στην ΕΕ και 40% στην Κύπρο).

Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην καθημερινή ζωή και την υγεία. Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων (78%) συμφωνούν ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή και την υγεία τους (90% στην Κύπρο). Σχεδόν εννέα στους δέκα (88% στην ΕΕ και 92% στην Κύπρο) ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μικροπλαστικών και παρόμοιο ποσοστό (89% σε ΕΕ και 93% στην Κύπρο) ανησυχεί για την επίδραση των πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (85% στην ΕΕ και 97% στην Κύπρο) ανησυχούν για την επίδραση στην υγεία τους των χημικών ουσιών που υπάρχουν στα καθημερινά προϊόντα.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν ζητήθηκε να εντοπιστούν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, οι πιο συχνά αναφερόμενες λύσεις ήταν: "να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλώνουμε" (33% σε ΕΕ και 43% σε Κύπρο) και να "αλλάξουμε τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας" (31% σε ΕΕ και 19% στην Κύπρο).

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (80% στην ΕΕ και 76% στην Κύπρο) λένε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και η βιομηχανία δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν το περιβάλλον και ότι περίπου τα δύο τρίτα (67% στην ΕΕ και 71% στην Κύπρο) πιστεύουν ότι οι ίδιοι οι πολίτες δεν κάνουν αρκετά.

Περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (72% στην ΕΕ και 70% στην Κύπρο) λένε ότι η εθνική τους κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει το περιβάλλον, ενώ ένα ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό (68% στην ΕΕ και 40% στην Κύπρο) λέει το ίδιο για την ΕΕ. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (57% στην ΕΕ και 63%) λένε ότι η πόλη, η πόλη ή το χωριό τους δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Τέλος, επτά στους δέκα Ευρωπαίους (70%) πιστεύουν ότι οι περιβαλλοντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού εντός της ΕΕ. Περίπου ένας στους τέσσερις (26%) πιστεύει ότι μόνο η εθνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει τέτοιες αποφάσεις. Η στήριξη για τη λήψη κοινών αποφάσεων είναι η υψηλότερη στην Ισπανία (86%) και στην Κύπρο και το Βέλγιο (από 81%), ενώ είναι χαμηλότερη στην Τσεχία (54%), τη Ρουμανία (56%) και την Πολωνία (58%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X