ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λονδίνο: Σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης λάστιχου ποτίσματος λόγω ξηρασίας

Η απαγόρευση είχε προαναγγελθεί από την εταιρεία πριν από μία εβδομάδα λόγω των «πρωτοφανών καιρικών συνθηκών»

ΚΥΠΕ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τετάρτη, η απαγόρευση χρήσης λάστιχου ποτίσματος για τα 15 εκατομμύρια πελάτες της Thames Water, της εταιρείας ύδρευσης του ευρύτερου Λονδίνου και των γύρω περιοχών.

Η απαγόρευση είχε προαναγγελθεί από την εταιρεία πριν από μία εβδομάδα λόγω των «πρωτοφανών καιρικών συνθηκών».

Το Λονδίνο και η νοτιοανατολική Αγγλία, όπως και το περισσότερο από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αντιμετωπίσει φέτος παρατεταμένα διαστήματα με συνθήκες καύσωνα και ιστορικά χαμηλή βροχόπτωση, οδηγώντας στην επίσημη κήρυξη ξηρασίας από τις αρμόδιες αρχές.

Η απαγόρευση σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν λάστιχο που είναι συνδεδεμένο με την κύρια παροχή ύδατος. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται το πότισμα κήπων ή φυτών, να γεμίζει κανείς παιδικές πλαστικές πισίνες, το πλύσιμο αυτοκινήτων στο σπίτι, το καθάρισμα παραθύρων, τοίχων και αυλών ή δραστηριότητες όπως μπουγέλα και νεροτσουλήθρες με χρήση λάστιχου.

Για όλα τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιούνται κουβάδες με νερό ή ποτιστήρια, αλλά η Thames Water έχει τονίσει πως «κάθε σταγόνα μετράει».

Στη δήλωσή της την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανέφερε: «Εργαζόμαστε νυχθημερόν για να παρέχουμε νερό σε όλους και οι πελάτες μας είναι εξαιρετικοί στο να εξοικονομούν νερό όπου μπορούν. Αλλά με τις προγνώσεις για χαμηλές βροχοπτώσεις τους επόμενους μήνες χρειάζεται τώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα στο σχέδιο αντιμετώπισης ξηρασίας».

Απαγόρευση χρήσης λάστιχου ποτίσματος έχουν ήδη θέσει σε ισχύ οι εταιρείες ύδρευσης σε άλλες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας. Συνολικά πλέον τουλάχιστον 24 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας τελούν υπό περιορισμούς στην κατανάλωση ύδατος.

Παραβίαση της απαγόρευσης επισύρει πρόστιμο χιλίων λιρών.

Σε κατάσταση ξηρασίας έχουν κηρυχθεί δέκα από τις 14 περιφερειακές ενότητες της Αγγλίας, μετά από τον πιο ξηρό Ιούλιο από το 1935 και με την ποσότητα της βροχής να είναι κάτω από το μέσο όρο για τους δέκα από τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε την Τρίτη πως η Αγγλία αντιμετωπίζει πλέον το φάσμα συνθηκών ξηρασίας και το 2023 αν και το φετινό φθινόπωρο και χειμώνας διακριθούν από ασυνήθιστα χαμηλές βροχοπτώσεις. Όλως τονίστηκε στην ανακοίνωση, τα επίπεδα των υδάτων σε ποτάμια και άλλους πόρους παραμένουν «εξαιρετικά χαμηλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση