ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλαν περιβαλλοντικά κινήματα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία με σύνθημα «S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτε πολιτικές»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με στόχο να στείλουν μηνύματα με αποδέκτες Κυβερνήσεις, οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις, πέραν των 25 περιβαλλοντικών κινημάτων, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, στη Λευκωσία, εκδήλωση κάτω από το σύνθημα «S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτε πολιτικές».

Όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ), πέραν των περιβαλλοντικών οργανώσεων στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν φορείς της πολιτείας, άτυπες ομάδες δράσης, οργανώσεις, κόμματα και συντεχνίες. Οι ακτιβιστές, «στόλισαν» με πινακίδες με μηνύματα, ένα καμένο δέντρο με σταυρό αντί αστέρι στην κορυφή, με την επιγραφή «Ο Ακάμας σας χαιρετά», το οποίο παραμένει στο χώρο της εκδήλωσης στην αρχή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου.

Ανάμεσα στα συνθήματα που αναγράφονται σε πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο «χριστουγεννιάτικο» δέντρο είναι: «SOSτε την Κύπρο», «Ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας – Δεν έχουμε άλλο», «Το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη». Στην εκδήλωση διαβάστηκε Διακήρυξη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και των οργανώσεων που πήραν μέρος έλαβαν το λόγο και έστειλαν τα μηνύματα τους προς τους συγκεντρωθέντες. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν με τη διαμαρτυρία και τις δηλώσεις τους πως για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η κλιματική κρίση απαιτείται δραστική αλλαγή πολιτικών. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν με τον πιο έντονο τρόπο την ανησυχία τους για τις ασκούμενες πολιτικές, αφού η αλλαγή του κλίματος έχει ήδη φέρει εμφανή αποτελέσματα.

Η συγκέντρωση σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου και επεσήμανε πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί πρώτα από όλα άμεση λήψη μέτρων περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ζήτησαν συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά το ήμισυ ως το 2030, όπως προνοείται στην συμφωνία του Παρισιού, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση