ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι «Φίλοι του Ακάμα» εκφράζουν τις ανησυχίες τους

«Για την καταπόνηση του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Κύπρο, από τον Ακάμα μέχρι την Καρπασία»

ΚΥΠΕ

Η οργάνωση «Φίλοι του Ακάμα» εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον Ακάμα.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι ο ορισμός το 1993 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών της 22ης Μαΐου ως της Παγκόσμιας Μέρας Βιοποικιλότητας υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού και προστασίας της βιοποικιλότητας που αναδεικνύεται σε καθοριστικό άξονα δράσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η οργάνωση εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της «για την καταπόνηση του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Κύπρο, από τον Ακάμα μέχρι την Καρπασία», προσθέτοντας ότι «οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στη Χερσόνησο Ακάμα προκαλούν έντονες ανησυχίες».

Ακόμη, σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση «υλοποιεί σταδιακά τους σχεδιασμούς της για δραστική συρρίκνωση της προστατευόμενης περιοχής, τόσο σε έκταση όσο και στον βαθμό προστασίας». Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται ότι η ένταξη της περιοχής Natura2000-Χερσόνησος Ακάμα στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών «κρίθηκε από την ΕΕ ως ανεπαρκής όσον αφορά την προστασία των ειδών και οικοτόπων της», η κήρυξη του 75% της περιοχής σε εθνικό δασικό πάρκο άφησε «απέξω σημαντικές περιοχές που χρήζουν προστασίας και διαχείρισης ενώ το τοπικό σχέδιο που βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό εξέταση περιέχει προτάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της φύσης, του τοπίου, και της βιώσιμης ανάπτυξης των κοινοτήτων συνολικά».

Η προστασία της βιοποικιλότητας συμπορεύεται με τον Άνθρωπο, την υγεία του και την ποιότητας της ζωής του, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση