ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το εθνικό δασικό πάρκο Ακάμα

Συνολικά υποβλήθηκαν 160 αρχιτεκτονικές προτάσεις τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό

Newsroom K

Ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα πραγματοποιήθηκε, με την ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τις στοιχειώδεις υποδομές που θα δημιουργηθούν για την εξυπηρέτηση και καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών που φτάνουν στο Πάρκο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019, έληξε η προθεσμία παραλαβής αρχιτεκτονικών προτάσεων για τις υποδομές των κόμβων διευκολύνσεων που προβλέπονται στο Σχέδιο, στο πλαίσιο Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εκφράζει την ευαρέσκειά του, για τον ικανοποιητικό αριθμό αρχιτεκτονικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί, 16 συνολικά, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Η αρχιτεκτονική πρόταση που εξασφάλισε το 1ο Βραβείο, θα αποτελέσει τη βάση για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των στοιχειωδών υποδομών, που θα αρχίσουν να κατασκευάζονται μέσα στο 2021 και που θα πρέπει να εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα είναι λειτουργικές, ενεργειακά σωστές και δεν θα προκαλούν οποιαδήποτε διατάραξη στο ευαίσθητο περιβάλλον. Αντίθετα, αναμένεται ότι θα συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην αποτελεσματική διαχείριση του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που φτάνουν στο Πάρκο, περιορίζοντας την πίεση στους φυσικούς οικότοπους της περιοχής.

Η Κριτική Επιτροπή που συστάθηκε σύμφωνα με τους οικείους Κανονισμούς, συνήλθε από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκλήρωσε την εργασία της, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ήδη τα αποτελέσματα έχουν γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους, όπως πιο κάτω:

Η τελετή βράβευσης και έκθεση όλων των προτάσεων, θα γίνει μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Υπουργείο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα έλη της κριτικής επιτροπής, τις κυβερνητικές Υπηρεσίες που συμμετέχουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, για την ουσιαστική συμβολή τους στην έγκαιρη διεξαγωγή και επιτυχία του διαγωνισμού, που αποτελεί κομβικό σημείο στην πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Αειφορικής Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση