ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από 200 πουλιά χρησιμοποιούν την Κύπρο ως διάδρομο μετανάστευσης

Μερικά είδη είναι Γερανός, Νυφογερανός, Μαυροπελαργός, Λευκοπελαργός, Κουταλάς, Χαλκόκοτα.

ΚΥΠΕ

Το νησί μας έχει την ευλογία να είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων και αποτελεί τον μεγαλύτερο διάδρομο μετανάστευσης των αποδημητικών πουλιών στην Μεσόγειο, αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αποδημητικών πτηνών που εορτάζεται το δεύτερο Σάββατο του Μάη.

Σημειώνει ότι η Κύπρος είναι ένας διάδρομος τον οποίο χρησιμοποιούν πάνω από 200 είδη μεταναστευτικών πουλιών δύο φορές τον χρόνο, το Φθινόπωρο και την άνοιξη από την Ευρώπη προς την Αφρική και Ευρασία και το αντίθετο. Μερικά είδη, αναφέρεται, είναι Γερανός, Νυφογερανός, Μαυροπελαργός, Λευκοπελαργός, Κουταλάς, Χαλκόκοτα.

Η Κύπρος, συμπληρώνει αποτελεί πλέον ένας από τους πλουσιότερους χώρους αποδημίας στον κόσμο και έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε πάνω από 400 είδη πουλιών (μαζί με τα αποδημητικά).

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θέλει να δώσει το μήνυμα στους πολίτες ότι πέραν από την καλή μας ευημερία ως άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε και προσεχτικοί και να σεβόμαστε τα άλλα είδη της πανίδας και της χλωρίδας. Πόσο μάλλον τα μεταναστευτικά πτηνά τα οποία μετά από ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι χρησιμοποιούν το νησί μας ως ένα ενδιάμεσο σταθμό για ξεκούραση ή για να ξεχειμωνιάσουν ή κάποια άλλα αναπαράγονται εδώ», αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση