ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:18
 

ΠΑΣΥΔΥ: Επίλυση των προβλήματων που αντιμετωπίζει ο δασικός τομέας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δασικός τομέας της Κύπρου υποφέρει από την υποβάθμιση της δασικής εκπαίδευσης στον τόπο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δασών ο κλάδος υπαλλήλων του Τμήματος Δασών της ΠΑΣΥΔΥ καλεί την πολιτεία να δει τα προβλήματα του τομέα όπως είναι η υποστελέχωση και η υποβάθμιση της δασικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.

«Ως επαγγελματίες των δασών και των δασικών οικοσυστημάτων, ευχόμαστε οι επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης στον τόπο μας να είναι οι ελάχιστες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κλάδου.

Κρίσεις όπως αυτή με τον κορωνοϊό, όπως και εκείνες με τις δασικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες κλπ, προστίθεται, «καθιστούν κατανοητό σε όλη την κοινωνία ότι, η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνικές τραγωδίες, με ανυπολόγιστες ζημιές στον κοινωνικό ιστό, την οικονομία και το περιβάλλον».

«Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δασών, καλούμε για ακόμα μια φορά την πολιτεία να ξαναδεί με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες του τόπου, μέσα στις δεδομένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες», σημειώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζονται «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δασικός τομέας της Κύπρου, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης υποβάθμισης που έχει βιώσει την τελευταία δεκαετία, και που δυστυχώς συνεχίζεται, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για ανατροπή αυτής της κατάστασης».

Επισημαίνεται «για άλλη μια χρονιά, ότι το Τμήμα Δασών καλείται να διαχειριστεί και να προστατέψει τα δάση του τόπου μας αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα, με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης». «Η έλλειψη προσωπικού δεν δυσχεραίνει μόνο το έργο του Τμήματος αλλά ελλοχεύει σοβαρότατους κινδύνους για τα δάση, την κοινωνία και την οικονομία γενικότερα», αναφέρεται.

«Δηλώνουμε ότι ως Κλάδος, έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τα μέλη μας αλλά και τα δάση της χώρας μας από αυτή την παρατεταμένη ελλειμματική και επικίνδυνη κατάσταση και αυτό προτιθέμεθα να πράξουμε σε περίπτωση που η πολιτεία συνεχίσει να αδρανεί», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο δασικός τομέας της Κύπρου υποφέρει επίσης από την υποβάθμιση της δασικής εκπαίδευσης στον τόπο. Η υποβάθμιση αυτή αποτυπώνεται από την αναστολή των προσπαθειών ίδρυσης σχετικού Τμήματος στο ΤΕΠΑΚ, αλλά κι’ από την αδρανοποίηση του Δασικού Κολεγίου και τις αδιέξοδες και αμφιλεγόμενες προτάσεις για επαναπροσφορά του Διπλώματος στη Δασοπονία».

Μεταξύ άλλων, εκφράζεται επίσης η ελπίδα ότι «η πολιτεία θα εγκύψει επιτέλους με αφοσίωση, συνέχεια και συνέπεια στην εξέταση και επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δασικός τομέας πριν να είναι αργά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X