ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιο καθαρός από την Κυριακή ο Ακάμας

Περίπου εκατό εθελοντές επισκέφθηκαν και καθάρισαν τις παραλίες της χερσονήσου

Newsroom K

Μπουκάλια, σπασμένα γυαλιά, άχρηστα εξαρτήματα, πλαστικά πώματα, άφησαν και φέτος στο πέρασμα τους, επισκέπτες του Ακάμα, μολύνοντας την απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς περιοχή, και ρυπαίνοντας το περιβάλλον το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο Natura. Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι σε σύγκριση με άλλες χρονιές φέτος η κατάσταση στην περιοχή ήταν σαφώς βελτιωμένη.

Η χερσόνησος Ακάμα στο βορειοδυτικό άκρο της Κύπρου, είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. Εκτείνεται σε επιφάνεια 230 τ. χλμ. και προσφέρεται για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και παρατήρηση πτηνών. Κάθε χρόνο ωστόσο μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, η εικόνα που παρουσιάζει είναι μάλλον αποκαρδιωτική, λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας από την μια, και απουσίας επαρκούς ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καθαρισμό της περιοχής περίπου εκατό εθελοντές και προσωπικό της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και του ομίλου SPP MEDIA, καθάρισαν πέντε παραλίες του Ακάμα στέλνοντας και φέτος το μήνυμα για σεβασμό προς και την φύση.

Από το πρωί της Κυριακής οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο λιμανάκι στο Λατσί, επιβιβάστηκαν στα σκάφη και επισκέφθηκαν τις παραλίες από το Blue Lagoon, την Fontana Amorosa μέχρι την Ακτή Αρναούτη μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών που αλλοίωναν την εικόνα ενός από τα ωραιότερα μέρη του νησιού.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι χρόνο με τον χρόνο η εικόνα που αντικρίζουν οι εθελοντές που σπεύδουν να καθαρίσουν την περιοχή είναι καλύτερη. Άτομα που βρέθηκαν στον Ακάμα από το ξεκίνημα αυτή της προσπάθειας πριν πέντε χρόνια μας είπαν ότι φέτος ο όγκος των σκουπιδιών ήταν σαφώς μειωμένος τονίζοντας ότι την πρώτη χρονιά η κατάσταση ήταν απελπιστική.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και έχει πλέον γίνει θεσμός αφού διοργανώθηκε και φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με μεγάλη συμμετοχή από το κοινό. Βασικός στόχος της εκστρατείας #Akamascleanup είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην κυπριακή κοινωνία και ιδιαίτερα δε η ευαισθητοποίηση των νέων για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση