ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στον κόσμο; Η απάντηση δόθηκε και θα σας ξαφνιάσει

Οι επιστήμονες απάντησαν

Money Review

Τα μυρμήγκια είναι μικροσκοπικά σε μέγεθος αλλά όχι σε αριθμό. Υπάρχουν περίπου 20 τετράκις εκατομμύρια μυρμήγκια στη Γη ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Πρόκειται για αριθμούς που δύσκολα χωρούν στο μυαλό του ανθρώπου: 20.000 τρισεκατομμύρια μυρμήγκια.

Η εκτίμηση αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και είναι δύο έως 20 φορές υψηλότερη από τις προηγούμενες, σύμφωνα με το CNN.

«Εκπλαγήκαμε πολύ με τον μεγάλο αριθμό μυρμηγκιών που βρήκαμε», είπε στο CNN η Sabine S. Nooten, οικολόγος εντόμων και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Würzburg στη Γερμανία, που συμμετείχε στην έρευνα.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο τεράστιος αριθμός των μυρμηγκιών σημαίνει ότι η συνολική μάζα τους είναι μεγαλύτερη από εκείνη των άγριων πτηνών και των θηλαστικών, ενώ ισοδυναμεί περίπου στο 20% της ανθρώπινης βιομάζας.

«Μια αναπάντεχα συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν είναι ‘Πόσα μυρμήγκια υπάρχουν στη Γη;’ και παρόλο που υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις, κανένας από τους αριθμούς που χρησιμοποιούνται δεν φαινόταν σίγουρος», λέει ο Adam Hart, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Gloucestershire στην Αγγλία, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.

«Αυτή η νέα μελέτη, που βασίζεται σε σχεδόν 500 έρενες σε όλο τον κόσμο, μας δίνει την καλύτερη απάντηση σε αυτή τη δύσκολη ερώτηση. Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο ο συνολικός αριθμός, αλλά και η αναλογία βιομάζας των μυρμηγκιών – το ένα πέμπτο της βιομάζας όλων των ανθρώπων. Αυτό πραγματικά καταδεικνύει πόσο σημαντικά είναι τα μυρμήγκια», σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση