ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιές σε εργοστάσια: Εν αναμονή των αναλύσεων για την περιβαλλοντική «ζημιά»

Η ανάγκη για βελτίωση αυτών των εργαλείων προέκυψε και από το ζήτημα με τα ασφαλτικά στην περιοχή Ιδαλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχει περιβαλλοντικός αντίκτυπος από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γέρι δήλωσε στην «Κ» ο επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου. Όπως ανέφερε ομάδα του τμήματος επισκέφθηκε επί τόπου την περιοχή και διαπίστωσε ότι η μικρή διάρκεια της πυρκαγιάς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Επίσης είπε ότι φάνηκε από τις εξετάσεις ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εργατικό λάθος, καθώς είχε μικρή ποσότητα βενζίνης σε ντεπόζιτο το οποίο θα έπρεπε να είχε καθαριστεί.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου, πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα εδάφη των περιοχών που επηρεάστηκαν από την προηγούμενη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με ανακυκλώσιμα υλικά στο Δάλι, που αφορούν την περιοχή Γερίου προς την Λάρνακα.

Βελτίωση των μετρήσεων

Για την ρύπανση της ατμόσφαιρας της Κύπρου και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τις διάφορες πυρκαγιές σε εργοστάσια επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών, που σημειώνονται στο τελευταίο διάστημα μίλησε στην «Κ» η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να δούμε το ζήτημα της πρόληψης και της αποτροπής αυτών των καταστάσεων.

Σχετικά με την «ζημιά» στην ατμόσφαιρα που επέφεραν αυτές οι πυρκαγιές, η Επίτροπος, εξήγησε ότι σε ένα βαθμό έχει επηρεαστεί η ατμόσφαιρα της Κύπρου, ωστόσο ο βαθμός της ρύπανσης, αναμένεται να διαφανεί ξεκάθαρα, όταν ολοκληρωθούν οι μετρήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Σε αυτές τις μετρήσεις, είπε η κα. Βασιλείου, λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλά δεδομένα, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς και η ύλη η οποία κάηκε, ούτως ώστε να εξαχθούν επακριβή αποτελέσματα.

Οι εν λόγω μετρήσεις, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, ωστόσο σύμφωνα με την Επίτροπο, θα πρέπει να βελτιωθούν τα εργαλεία του Υπουργείου Εργασίας που διεξάγουν αυτές τις μετρήσεις, ούτως ώστε να έχουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η ανάγκη για βελτίωση αυτών των εργαλείων προέκυψε και από το ζήτημα με τα ασφαλτικά στην περιοχή Ιδαλίου. «Το στοίχημα είναι η πρόληψη» είπε εν κατακλείδι η κα. Κλέλια Βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση