ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους 56 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που σαρώνει την Ινδία

H θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Δελχί και στο κρατίδιο Ρατζαστάν έφτασε στους 50 βαθμούς Κελσίου

ΠΗΓΗ: Reuters

Περίπου 25.000 περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφηκαν και 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του καύσωνα διαρκείας που σαρώνει ολόκληρη την Ινδία στο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα, επικαλούμενα επίσημα στοιχεία από κρατικούς φορείς.

Ο Μάιος ήταν ιδιαίτερα κακός μήνας, με τη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Δελχί και στο κρατίδιο Ρατζαστάν να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα, τμήματα της ανατολικής Ινδίας αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του κυκλώνα Ρέμαλ. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασαμ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 14 ανθρώπων από την Τρίτη.

Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών (DMC) της χώρας.

Κλιματική αλλαγή

Συνδυασμός παραγόντων έχουν οδηγήσει στο πολύ ζεστό φετινό καλοκαίρι στη Νότια Ασία, τάση που οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι έχει επιδεινωθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής που προκαλούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι που βρίσκονταν σε υπηρεσία για τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ινδία που μόλις ολοκληρώθηκαν, πέθαναν από θερμοπληξία στα κρατίδια Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ στον Βορρά και Οντίσα στα Ανατολικά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (NCDC), τον Μάιο καταγράφηκαν 46 θάνατοι λόγω καύσωνα και 19.189 περιστατικά θερμοπληξίας, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Print.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ινδία, περιλαμβανομένων περιστατικών που θεωρείται πιθανό να οφείλονται στον καύσωνα θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος και να ανέρχεται σε 80 νεκρούς, όπως ανέφερε η εφημερίδα The Hindu.

Μόνο στο κεντρικό κρατίδιο Μαντία Πραντές υπήρξαν πάνω από 5.000 κρούσματα θερμοπληξίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι οι συνθήκες καύσωνα σταδιακά μέχρι την Τετάρτη θα περιοριστούν λόγω και της πρώιμης άφιξης των μουσώνων στο νότιο κρατίδιο της Κεράλα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

Κύπρος: Ανάγκη για εξοικονόμηση νερού για τους δημόσιους χώρους πρασίνου. Γνώρισε την ιστορία της Έφης
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ