ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καλωσορίζει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα το ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος καλωσορίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών καλωσορίζει την επίσημη ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), με την οποία επιβεβαιώθηκε η εφαρμογή από πλευράς Ιράν των υποχρεώσεών του που συνδέονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ), το οποίο συμφωνήθηκε στις 14 Ιουλίου 2015 μεταξύ του Ιράν και των Ε3+3, καθώς επίσης και την επακόλουθη άρση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. κατά του Ιράν.

Αυτή η θετική εξέλιξη, σημειώνει το ΥΠΕΞ «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ε.Ε.-Ιράν, που είναι προς όφελος και των δύο πλευρών».

Η πλήρης εφαρμογή του ΚΟΣΔ, επισημαίνει, διασφαλίζει τον αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τις μακροχρόνιες διπλωματικές προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής, διαρκούς και ειρηνικής λύσης στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιράν: Παράνομες οι νέες αμερικανικές κυρώσεις

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση