ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ: «Δεν κρύψαμε τίποτα για τη Focus»

Ούτε λέξη από τον ΔΗΣΥ για το ποσό των 600.000 που καταγράφεται στο αστυνομικό πόρισμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άμεση υπήρξε και η αντίδραση και από πλευράς της Πινδάρου σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έκθεσης για την υπόθεση της Focus, από τον γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Στην ανακοίνωση, ωστόσο, του ΔΗ.ΣΥ. καμία αναφορά δεν γίνεται για το ποσό των 600.000 ευρώ που φαίνεται το κόμμα να επωφελήθηκε από τη Focus Maritime Corporation, μέσω 3 εμβασμάτων.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ.

Έχουμε λάβει γνώση της Αστυνομικής Έκθεσης Ανακριτών.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας υπενθυμίζουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν απέκρυψε τίποτα σε καμία στιγμή. Τόσο σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος, Προέδρου της  Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και με γραπτές ανακοινώσεις, δόθηκαν εξαρχής εξηγήσεις.

- Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις Προεδρικές εκλογές του 2008 ομάδα επιχειρηματιών (πλοιοκτήτες) πρόσφεραν οικονομική ενίσχυση στην εκστρατεία. Ποσό 50.000 ευρώ εμβάσθηκε, ως γνωστόν, σε λογαριασμό του κόμματος και τα υπόλοιπα διετέθησαν για την πληρωμή εισιτηρίων για τη μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους τον Φεβρουάριο του 2008.

- Η χρηματοδότηση εκείνη, όπως έχει παρατηρήσει και ο γενικός εισαγγελέας, δεν ήταν αντίθετη με καμία νομοθεσία.

- Στο μεταξύ, όμως, με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και συνεργασία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έχει θεσπισθεί νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και απαγορεύει ανεπιθύμητα υψηλές εισφορές.

Επαναλαμβάνουμε ότι δείχνουμε σεβασμό σε κάθε διαδικασία διερεύνησης και πιστεύουμε ότι έρευνες όπως η παρούσα ενισχύουν τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο.

      

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση